A polymer solid surface housed water filter intended as a corporate gift and memento for members of a prestige desig ...

This minimal component flat-pack kitchen system resulted from a design collaboration with an extremely talented pane ...

Examples of many flat-pack furniture systems designed for mass production furniture technologies by Philip Adams.

A bathroom vanity designed by the director of Design Empathy which highlights the strengths of solid surface substrates.

This design responded to a brief for a polymer solid surface kitchen sink able to be fitted into a laminate benchtop ...

This double storey exhibition stand was designed to demonstrate building materials offered by the CSR group via the ...

This is a typical example of a hand-rendered illustration used to convey an exhibition stand design concept for a ba ...

Each room of this stand incorporated exposed areas of structure and building system in order to demonstrate Australi ...

This double storey exhibition stand was designed for a consortium of Australian companies in conjunction with Austra ...

This illustration depicts a stand designed for assembly in Japan, and includes images of the completed stand in-situ ...

The functional area of this facility includes interactive devices which allow users to explore the properties of bui ...

An inner Sydney warehouse allocated in part for use as a building products commercial design centre. The relatively ...

A redundant loading bay roller door was replaced with a reception area feature wall consisting continuous translucen ...

This Industrial warehouse style building in Richmond Victoria offered a sound structure to work with, though prior t ...

Prior to refurbishment this building contained many isolated partitioned spaces. Design Empathy exploited the open p ...

These images contrast a ground floor space before and after refurbishment. Upon agreement that an exposed slab ceili ...

This pair of images provide a streetscape perspective of a property in Mascot NSW before and after the building desi ...

Petit Saigon is a Vietnamese restaurant in St.Ives. Chef Mary suggests: “I cook from the bottom of my heart an ...

My client requested a ‘concept cafe restaurant’ which could be used within a typical tenancy based on a ...

We have had the pleasure of dealing with Sue and her team from St.Ives Nails salon since 2007. This is the second sa ...

Rice Restaurant Coogee design blends raw finishes including polished concrete and aluminium wall panels with a conte ...

This is the first of two stores designed for the Ladybird group in Canberra ACT. The Ladybird fitout system develope ...

The Cortex hair salon in Parramatta demonstrates that many functions can be incorporated within a small tenancy spac ...

One of several stores created for Fei Cosmetics. This store was designed for the Broadway Shopping Centre in Sydney.

This shoe store In Burwood NSW was designed to convey fashionable style via the use of simple forms and natural ston ...

This Lovely Nails salon in Penrith NSW is the first of three designed by Design Empathy. Striped wallpaper and joine ...

Optix Parramatta NSW incorporates backlit graphic displays suspended from its ceiling to create a dramatic internal ...

Collaboration with the Pearl Nails group over several years has led to the creation of over 25 nail manicure and ped ...

This store in Parramatta NSW was the first of two Sieff music stores by Design Empathy. Careful attention to details ...

The MG’s hair salon in Castle Towers Shopping Centre designed in 2002 by Design Empathy is over 200m2 in size. ...

Glamour Nails Mt Ommaney Qld salon incorporates large format graphics and strong colour to reinforce its brand and s ...

The design for Cosmo Coffee Tuggerah is the result of a successful collaboration between Annie and Jenny from Cosmo, ...

We have enjoyed our professional collaboration with the Optics Hornsby team for over 10 years. This design was creat ...

Optics Optometrists Hornsby NSW reflects a thorough design brief created by experienced optometrists. This successfu ...

In collaboration with principle shopfitting contractors Premier Displays and the Health Minders management team our ...

This is a favourite example of several salons designed for the Sparkle brand. Design experience with plastic forming ...

Image of a concept for a residence to be located on a street corner. This is the west view. Proposed bedroom windows ...

Alterations and additions designed for this extreme bushfire (BAL FZ) rated Berowra Heights house include provision ...

A two bedroom 50m2 granny flat with north facing living area glazed doors, and external deck. The granny flat shares ...

This kitchen connects to an adjoining courtyard via glazed doors. Low energy lighting is recessed within courtyard d ...

This is one of several design concepts for a north facing house designed for a property with views toward bushland. ...

The west facing street façade of this residence was altered to provide better passive shading via extended roof over ...

The pitch angle of the new roof additions were designed to be consistent with the original cottage. However most oth ...

This is the eastern street front entry to a residence which has a westerly bushland interface. Existing building mat ...

Residential alterations and additions to improve interaction between cooking/ dining and alfresco areas, and specifi ...

The transition from internal rooms of the original cottage to new spaces is open plan, though movement from one to t ...

Although this property faces west toward a panoramic bushland view its outlook had been restricted prior to proposed ...

Selected internal walls were removed to create open plan living areas and improve natural light. A large bi-fold doo ...

The construction system for alterations and additions to this cottage in Berowra were resolved thanks to skills deve ...

The courtyard of this residence has a North facing aspect, however the benefits of the aspect had been compromised b ...

The Gourlay residence is located on a busy corner in Lane Cove. The scope of this project included the demolition an ...

Passive design principles and the building form of the residence were proposed by Design Empathy in response to a we ...

The design brief for this project included request for a music studio. Brick wall construction and an independent co ...

Open-plan living areas are provided to enable open transitions between the original cottage with the new pavilions. ...

During refurbishment a fibro clad extension was replaced with two pavilion structures. Passive design principles plu ...

The Northey Worrallo residence required extensive modification in order to meet an ecologically conscious design bri ...

A design brief challenge to increase living areas was resolved via the addition of a central kitchen pavilion togeth ...

The building areas of the Reilly house are bounded by established native trees to the east and west, and neighbourin ...

Stone columns provide structural support for the new roof and a contemporary style aesthetic. Our success with the N ...

A 50m2 first floor external deck provides generous entertaining space and bushland interaction. Travertine floor fin ...

A neighbouring dwelling overlooks the west facing street facade of the Neil house. The entry courtyard and roof prop ...

The Neil residence design brief called for improved interaction between the external and internal environments of an ...

An informal meeting area designed to assist the creation of a relaxed and supportive work environment.

This office is designed to provide a flexible service platform which preserves potential office expansion opportunit ...

Meeting room design assisting the natural ambient light and visual connection to an internal office without compromi ...

A continuous observation window is incorporated into the partition wall separating this back-of-house area from an a ...

An undesirable west facing view at the end of this corridor is transformed into an interesting light source which do ...

Corporate graphics are used to reflect business culture and to reduce the formality of meeting rooms.

Informal meeting spaces are mixed with defined workstation zones and executive suites.      

Stair detail. The acoustic properties of sustainable Instyle ‘Life’ fabric wall linings are combined with natural bl ...

Partitions within this office were designed to provide acoustic and personal privacy within workstations without the ...

Access stairs to office spaces above the ICT+CL Melbourne showroom are concealed beyond a dedicated graphic display ...

The focal axis of this showroom is directed toward a feature wall reception area. Internal design elements of this s ...

A system of plaster vaults were proposed by Design Empathy for the ICT+CL Sydney showroom ceiling to compliment the ...

Instyle Contract Textiles + Contemporary Leathers (ICT+CL) have developed a reputation for exceptional standards of ...

The design intent for this meeting room was to create a calm relaxing space via a visual connection to a reflection ...